Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi

Bilindiği gibi Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Eğitim ve öğretim 11 Eylül 2017 tarihinde başlayacaktır. 11-15 Eylül arası uyum, kaynaşma ve dayanışma haftası olarak belirlenmiştir. Bu haftada komite dersleri olmayacaktır. Fakat öğrencilerimizin bütün eğitim ve meslek hayatında çalışma azmini, isteğini, şevkini, zevkini ve başarısını etkileyecek sunumlar, sohbetler olacaktır.

11 Eylül Pazartesi günü açılış programında protokol konuşmalarından sonra tıp fakültemizde yeni göreve başlayan öğretim üyelerine biniş giydirilecek ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri öğrenci ve yakınlarına takdim edilerek tanışma yapılacaktır. Uşakta 40-50 yılı aşan sürelerde hizmet veren hekimlere plaket verilecektir. Aynı gün öğleden sonra öğrenci yakınları kendi aralarında toplanacaktır. Bu toplantıda öğrenci ailelerinin tanışması, kaynaşması ve dayanışması hedeflenmektedir.

Diğer günlerde, yine bir program dahilinde hasta-hekim ilişkileri, hastaya yaklaşım, hasta-hekim ilişkilerinin vicdani ve hukuki boyutu gibi konuların köşe taşları öğrencilerimize sunulacak, klinik, laboratuvar ve araştırma çalışmalarından kesitler sunulacaktır. Ayrıca hekimlikte, kamu hizmetinde veya özel sektörde başarılı olmuş meslektaşlarımız hayat deneyimlerini öğrencilerle paylaşacaktır. Bu uygulama ile öğrencilerimizin ufkunun açılması ve geleceği planlamasında yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Bu kategoride Uşak’ın en yaşlı, emektar hekimleri, ödül almış, adı hastaneye verilmiş hocalarımız, TUS dershanesi, özel hastane ve film şirketi sahibi hekimler deneyimlerini, tavsiyelerini öğrencilerimize ileteceklerdir. Bütün bunların yanında, üniversitemiz, fakültemiz ve araştırma-uygulama hastanemizin tanıtımı, öğrenci hak ve sorumluluklarının hatırlatılacağı bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır.  Bu sunumlara öğrencilerimizle birlikte öğrenci yakınları da katılabilecektir.

Bütün öğrencilerimizin bu etkinliklere katılmasını çok önemsiyoruz. Bütün öğrencilerimizi yakınları ile birlikte etkinliklerimize bekliyoruz.

“En güzele hep birlikte”

Prof. Dr. Ömer KARAHAN